Blijdorp wil jonge bezoekers op een verfrissende manier het belang van natuurbehoud leren via een interactieve digitale escaperoom.

Services

User Experience Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept
Experience show

Vraag

Maak een game waardoor jonge bezoekers van Diergaarde Blijdorp zich ervan bewust worden dat zij kunnen bijdragen aan een duurzame wereld. 

Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde of officieel de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is een van de oudste dierentuinen van Nederland.
 

Concept 

Organiq heeft een interactieve escape room game voor op de telefoon gerealiseerd.

Met Blijdorp the Game krijg je als speler de taak om de aarde en haar diersoorten te redden van de Grote Graaier. De Grote Graaier staat symbool voor de verstoring van de balans in de natuur. De milieuproblemen en achteruitgang van de biodiversiteit zijn een gevaar voor de toekomst van de aarde.
Tijdens de game word je uitgedaagd om in Diergaarde Blijdorp op zoek te gaan naar alle vijf de plekken waar de Grote Graaier is geweest.  Zo speel je in het Oceanium het Ruimje Rot spel en in Taman Indah ga je op zoek naar de 5 diersoorten van dit gebied. 

We maakten gebruik van: 

  • GPS en iBeacons. Zo wordt een koppeling gemaakt tussen het fysieke en het digitale wereld. 
  • Digitale Experiences. Er wordt een verhaallijn gekoppeld aan een queste en digitale experiences binnen de app. 

Vind de plekken en speel de spellen om de Grote Graaier te stoppen. Daarmee red je de dieren en hun leefgebied.

Wist je dat?
Voor 15% van de kinderen tussen 7 en 12 jaar gamen de favoriete activiteit is.

Resultaat 

De game geeft jonge bezoekers op een verfrissende manier het belang weer van natuurbehoud. Belangrijke en hedendaagse onderwerpen als het kappen van regenwouden, plastic soep in de oceaan en de opwarming van de aarde komen aan bod in deze game. Een leerzame belevenis!

Meer weten?

Andries van Vugt