ChatLicense is het smartphone-diploma voor kinderen, tieners én ouders.

Services

User Experience Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept
User Experience Research
Usability & Eye Tracking

Vraag

Hoe kunnen we kinderen begeleiden in het omgaan met hun (eerste) smartphone? 

Ontwikkel een onderscheidende app die film, animatie, verhalen & interactieve games combineert om kinderen te begeleiden in het omgaan met hun smartphone.

De Rotterdamse Start-up ChatLicense biedt een smartphone diploma voor kinderen, tieners én ouders. ChatLicense helpt een nieuwe generatie om slim en bewust om te gaan met mobiele telefoons en schermen.

Concept 

Wij ontwikkelden een concept en app die film, animatie, verhalen & interactieve games combineert om kinderen te begeleiden in het omgaan met hun smartphone. 

Verschillende scenario's simuleren gebeurtenissen en dilemma's uit het echte leven en leren kinderen de baas te blijven over hun mobiel en gezonde verstand. ChatLicense richt zich op: communicatie do's & dont's, social media, echt vs nep, gaming, metaverse en cybersecurity. Eerst je ChatLicense halen, dan scrollen & gamen, liken & delen. Een dashboard biedt ouders handige informatie over populaire apps en gespreksstarters over het online leven van kinderen. Als virtuele app winkel eigenaar keuren ouders gewenste apps goed, waarna kinderen ze kunnen ontgrendelen door punten te verdienen in Chat City.

Wist je dat?
76% van de kinderen tussen 7 en 12 jaar een smartphone gebruikt. 

Resultaat 

Chatlicense ontwikkelt een digitaal "zwemdiploma" voor smartphones. Als nieuwe vaste stap, voordat een kind zelf een eigen mobiele telefoon gaat gebruiken. Zo bereidt de nieuwe generatie zich op de juiste manier voor op hun leven online.
 

Meer weten?

Andries van Vugt