Solostories produceert de voorstelling Vlucht van Eric Corton. Onderdeel van de voorstelling en beleving is de Vlucht App.

Services

Visual Design
Experience show

Vraag

Solo Stories produceert solovoorstellingen voor kleine en middelgrote theaterzalen en op bijzondere locaties. De vraag hoe de beleving van de voorstelling door het publiek in een buitenlocatie verder versterkt kon worden was de start van dit project. 

Organiq is gevraagd om het rondom het onderwerp van de voorstelling Vlucht een indringende multimediale ervaring te creëren. 

Solo Stories is een productiehuis dat solovoorstellingen maakt met een maatschappelijk thema gebaseerd op persoonlijke, al dan niet waargebeurd verhalen, en worden gespeeld in kleine en middelgrote theaters of op locatie. Belangrijk is dat de acteur/actrice tijdens de voorstelling zo dicht mogelijk op het publiek zit.

Concept

Hoe kunnen we de beleving van de voorstelling Vlucht verder verdiepen? Hoe kunnen we de bezoekers vanaf de aankomst op het station Amsterdam Slooterdijk, tijdens de wandeling naar de voorstelling, gedurende de voorstelling en na afloop een immersive experience bieden? 

We ontwikkelden de multimediale en gebruiksvriendelijke Vlucht App. 

Uitwerking

Ontwikkeling van een app geschikt voor iOS en Android, die de multimediale content een week voorafgaand aan de voorstelling, download en beschikbaar maakt (daarmee mogelijk maakt om in “flight modus” kunnen afspelen, een fallback voor connectie en download issues. De content komt beschikbaar met een code die tijdens de voorstelling wordt verstrekt. Tot slot wordt een full circle afsluiting na de voorstelling geboden.

We hebben een app gebouwd die toevoegt aan de voorstelling zonder de beleving tijdens de voorstelling te verminderen.

Meer weten?

Andries van Vugt