Serious game: TypeMission, de typecursus voor kinderen in Vlaanderen

TypeMission is de avontuurlijke Vlaamse versie van de LOI Kidzz typecursus Super Spy School. Met TypeMission kunnen Vlaamse kinderen op een spannende manier blind leren typen als echte super spionnen.

Services

User Experience Design
Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development
Video & animatie
Concept
E-Learning

Vraag

De LOI Kidzz typecursus is erg succesvol in Nederland. Echter kunnen kinderen in Vlaanderen hier niet gebruik van maken omdat België gebruik maakt van een ander toetsenbord. Om ook Vlaamse kinderen op een leuke manier te leren typen was de vraag om de typecursus aan te passen voor de Vlaamse markt met een AZERTY-toetsenbord en Vlaamse acteurs. 

Concept

Op de spionnenschool waar de cursist/het kind typeles krijgt, speelt zich een geheim mysterie af. En al snel wordt de cursist een spion(ne) in spe daarbij betrokken door Super Spy Mister I. Het verhaal verrast, motiveert en neemt de cursist/het kind als mee door de cursus, tot het moment van de ontknoping.

De ontwikkelde typecursus is een online gamified avontuur waarin kinderen in 20 weken blind leren typen. Kinderen leren zelfstandig thuis, maar niet alleen. De karakters uit het verhaal nemen de cursisten/kinderen mee op avontuur. Om aan de slag te kunnen, wordt een fysiek en geheim pakket met spionnenspullen aan kinderen gestuurd voor maximale immersie. Meetbare vooruitgang is motiverend.Daarom worden de vorderingen bijgehouden in een dashboard. Voor maximaal leerresultaat worden de letters waar de cursist/het kind eventueel moeite mee heeft, automatisch vaker geoefend. Zo ontstaat er een cursus op maat.

Om de bestaande cursus aan te passen heeft Organiq samen met TypeMission het toetsenbord aangepast van QWERTY naar AZERTY, nieuwe Vlaamse acteurs gefilmd, geedit en toegevoegd aan de cursus, de TypeMission website ontwikkeld en de cursus op een aantal essentiële onderdelen door ontwikkeld. 

Resultaat

De typecursus is recentelijk gelanceerd in België en we hopen dat TypeMission zoveel mogelijk kinderen in Vlaanderen op een leuke en spannende manier leren typen. Organiq blijft betrokken om samen met TypeMission de typecursus voortdurend verbeteren en updaten om ervoor te zorgen dat Vlaamse kinderen een uitdagende en plezierige typervaring hebben.

Meer weten?

Matthijs de Graaf