PIANOo startte met de uitdaging om kennis rondom een weinig enthousiasme oproepend thema, aanbesteden, aantrekkelijk en begrijpelijk te maken voor een brede doelgroep.

Services

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept

Ontwikkel een kennisoplossing waarmee inhoudelijke, procedurele en juridische informatie rondom aanbesteden begrijpelijk en attractief beschikbaar wordt gemaakt. De informatie is beschikbaar in lijvige documenten en dienen te worden vereenvoudigd en geschikt te worden gemaakt voor de beoogde doelgroep. Daarvoor wordt informatie, disseminatie en didactische expertise gevraagd.

PIANOo, Ministerie van Economische Zaken, biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten.

Concept

De Innovatiekoffer is meer dan alleen een website; het is een webapplicatie. In deze applicatie staat de gebruiker centraal. Waar wil hij naar toe? Waar wil hij informatie zien? En hoeveel informatie wil hij eigenlijk?

Ons interactief ontwerp heeft op al deze vragen een antwoord gegeven. Infographics helpen de gebruiker om informatie, die normaal in lange teksten opgesloten zat, beter te begrijpen. Harmonische  tekstelementen zorgen ervoor dat de gebruiker nooit teveel tekst op het scherm heeft, zelfs niet op een website met veel tekst.

Dergelijke usability-elementen maken deel uit van een totaalontwerp en -gevoel dat in de applicatie altijd karakteristiek en een beetje in-you-face is, maar nooit storend. Dit is een zorgvuldige evenwichtsoefening.

Wist je dat? 
Instructies met tekst en afbeeldingen het 323% beter doen dan zonder afbeeldingen. Onze hersenen verwerken beelden 60.000 keer sneller dan tekst. De mens onthoudt 10% van wat hij hoort, 20% van wat hij leest en 80% van wat hij ziet.

Resultaat

De Innovatiekoffer is gelanceerd op het evenement “Duurzaam en Innovatief Inkopen” in het World Trade Centre in Rotterdam en kent dagelijks honderden gebruikers. De Innovatiekoffer content wordt veel gebruikt in dagelijkse processen, maar ook in presentaties op diverse podia. De aanpak van visuele weergaven (infographics) en makkelijk te gebruiken zoekmogelijkheden wordt erg gewaardeerd door de doelgroep.

De Innovatiekoffer doet wat het moet doen; ingewikkelde materie rondom een weinig geestdrift oproepend thema aanbieden aan een breed publiek. We hebben wat eentonig was, begrijpelijk en interessant gemaakt! Hoe? Door onze unieke benadering van informatieweergave en user experience design.

Meer weten?

Rene van der Eijk