Website: Straat van de Toekomst

Hoe ziet Rotterdam 2030 eruit? Bewustwording en educatie in een enkele interactieve multimedia webapplicatie.

Services

User Experience Design
Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development

Vraag

De Gemeente Rotterdam zoekt een aansprekende vertaling en visualisatie van haar toekomstvisie die een brede doelgroep aanspreekt.

De Gemeente Rotterdam is qua inwoners de op één na grootste gemeente van Nederland die sterk inzet op onderwijs, innovatie en duurzaamheid. Rotterdam profileert zich als koploper op het gebied van duurzame energievoorziening en klimaatadaptatie.

Concept

Toekomstvisies zijn mooi, maar vaak moeilijk in kaart te brengen. De Straat van de Toekomst maakt het mogelijk voor de Gemeente Rotterdam om aan iedereen deze visie te laten zien door middel van een interactieve 3D oplossing. 3D-elementen geven weer hoe verschillende aspecten van de straat kunnen veranderen. Regenbanken, interactieve gevels en groene daken.

Organiq realiseert voor dit project het Concept, Visual Design, 3D Modelling en Techniek.

Wist je dat?
Voorbeelden van megatrends in de 21e eeuw zijn: verstedelijking, klimaatverandering, technische vooruitgang en vergrijzing. 

Resultaat

De 3D visualisatie van de “Straat van de Toekomst” heeft het debat over de mogelijkheden aangejaagd en is positief ontvangen door de stakeholders van de Gemeente Rotterdam. 

Meer weten?

Andries van Vugt