Toepassing van bewezen performance-technieken in een app voor high-performance teams en coaches.

Services

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept

Vraag

Om groepswerk op een goede en effectieve manier te managen moet een docent weten wat er binnen groepen speelt. Tegelijkertijd moeten studenten geholpen worden in eerste instantie eventuele problemen vroegtijdig te signaleren en zelfstandig aan te pakken.

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een hoog aangeschreven, internationale onderzoeksuniversiteit, gevestigd in de dynamische stad Rotterdam, Nederland.

Concept

Om groepswerk doeltreffend te leiden, moet een coach weten wat er in groepen gebeurt en studenten handvatten krijgen om zelfstandig problemen aan te pakken en hun team bij te sturen. Dit doen we middels een applicatie die zowel studenten en docenten inzicht geeft in de groepsdynamiek en in onzichtbare groepswelzijns factoren

Voor de oplossing is gewerkt aan een gebruiksvriendelijke app die met mini survey’s

  1. De TeamInsights app stelt studententeams, via een Student Dashboard, in staat om zelf om te gaan met groepsdynamiek, onzichtbare groepswelzijnsfactoren en team issues
  2. Parallel daaraan biedt TeamInsights het personeel een Teacher Dashboard: in één oogopslag inzicht in de teamprestaties (KPI's)

Wist je dat?
De overgrote meerderheid van teamconflicten kan worden toegeschreven aan onduidelijke doelen.

Resultaat

Het project is succesvol afgerond. De TeamInsights app en het dashboard worden binnen diverse vakken duurzaam ingezet om teams te begeleiden. Inzet voorkomt studieuitval en stress tijdens het studeren en specifiek tijdens het groepswerk. De TeamInsights app is zo ontwikkeld dat voor andere groepsprojecten binnen de universiteit de applicatie geschikt is om te worden gebruikt.

Meer weten?

Rene van der Eijk