De LOI wil kinderen via een motiverende online cursus effectief leren blind te typen. Deze cursus vervangt een eerdere vooral op type theorie en oefening gebaseerde e-learning.

Services

User Experience Design
Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development
Video & animatie
Concept
E-Learning

Vraag

LOI biedt met LOIKidzz een reeks van cursussen voor kinderen. De cursussen richten zich op verschillende thema’s om kinderen naast school te ondersteunen of nieuwe kennis aan te reiken. De LOI biedt met de Super Spy School typecursus. Deze serious game is een cursus om kinderen thuis zelfstandig blind typen aan te leren. Het belang van deze vaardigheid, snel, blind, en met tien vingers typen, voor het verbeteren van schoolresultaten blijkt uit een reeks van onderzoeken.

LOI is een gecertificeerd afstandsleer & thuisstudie instituut dat een reeks van opleidingen en cursussen aanbiedt voor volwassen en kinderen.

Concept

Op de spionnenschool waar de cursist/het kind typeles krijgt, speelt zich een geheim mysterie af. En al snel wordt de cursist een spion(ne) in spe daarbij betrokken door Super Spy Mister I. Het verhaal verrast, motiveert en neemt de cursist/het kind als mee door de cursus, tot het moment van de ontknoping.

De ontwikkelde Typecursus is een online gamified avontuur waarin kinderen in 20 weken blind leren typen. Kinderen leren zelfstandig thuis, maar niet alleen. De karakters uit het verhaal nemen de cursisten/kinderen mee op avontuur. Om aan de slag te kunnen, wordt een fysiek en geheim pakket met spionnenspullen aan kinderen gestuurd voor maximale immersie. Meetbare vooruitgang is motiverend.Daarom worden de vorderingen bijgehouden in een dashboard. Voor maximaal leerresultaat worden de letters waar de cursist/het kind eventueel moeite mee heeft, automatisch vaker geoefend. Zo ontstaat er een cursus op maat.

Organiq ontwikkelde het concept, de gebruiksinterface, de verhaallijn, de UXD-strategie en techniek. De onderliggende front is ontwikkeld in Unity en back-end technologie in .NET.

Wist je dat?
Met blindtypen kun je tot wel 40 dagen per jaar besparen (als je werk bestaat uit veel tekstverwerken).

Resultaat

Het belang van de type vaardigheid, snel, blind, en met tien vingers typen, voor het verbeteren van schoolresultaten blijkt uit een reeks van onderzoeken. Al meer dan 100.000 kinderen hebben online leren typen 
met LOI Kidzz! De Typecursus wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8. De hoogste waardering van Nederland.

Meer weten?

Andries van Vugt