De gemeente Rotterdam wil het thema duurzaamheid op een aansprekende eigentijdse manier laten leven bij kinderen.

Services

Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development

Vraag

Je hoort het wel vaker: de jeugd is onze toekomst. Tegelijkertijd is duurzaamheid altijd één van de speerpunten op vele agenda’s wanneer toekomstvisies besproken worden. De Gemeente Rotterdam wilde deze twee partijen graag samen brengen.

De Gemeente Rotterdam is qua inwoners de op één na grootste gemeente van Nederland die sterk inzet op onderwijs, innovatie en duurzaamheid. Rotterdam profileert zich als koploper op het gebied van duurzame energievoorziening en klimaatadaptatie.

Concept

Organiq ontwikkelde het Urban2020 platform waarop het thema duurzaamheid in een op kinderen afgestemde omgeving en content concreet wordt gemaakt. Daarbij ontwikkelde Organiq een interactieve, gamified cursus die jongeren leert duurzamer te zijn. Door de inzet van gamification en vormgeving begint duurzaamheid al snel leuk(er) te worden.

Voor het milieuvriendelijk rijden met de auto of aanzetten van de televisie is energie nodig. Die energie kun je op een zuinige, duurzame manier ergens vandaan halen. Uit zonlicht bijvoorbeeld, of door wind die een windmolen laat bewegen. Wil je precies weten hoe dat in zijn werk gaat en er een expert in worden? Dan ben je hier op de juiste plek!

Organiq realiseert voor dit project het visual design, didactische vertaling content, 3D Modeling en de development van de e-learning.

Resultaat

Een geslaagde samenwerking met de Gemeente Rotterdam en de RDM campus resulterend in een aansprekend platform en 3D cursus voor kinderen.

Meer weten?

Andries van Vugt