Samen met Zwijsen is Muzicool, een Muziek Game, ontwikkeld.

Services

User Experience Design
Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development
Video & animatie
Concept
E-Learning

Vraag

Muziek is een verrijking in beleving en belangrijk voor het versterken van de leervaardigheid van kinderen. Hoe kunnen we zoveel mogelijk kinderen op een laagdrempelige, leuk en motiverende wijze in aanraking brengen met muziek en basisvaardigheden aanleren?

Zwijsen is een toonaangevende educatieve uitgever in het basisonderwijs met educatieve uitgaven, lesmethodes en producten voor thuis.

Concept

Kinderen (7-12 jaar) leren in twaalf weken de grondbeginselen van muziek. Ritme, noten, maat en melodie: het komt allemaal aan bod via een speelse en gestructureerde gamified methodiek. De muziekcursus en het spel zijn met passie ontwikkeld door ervaren muziekdocenten en methodemakers. Educatieve games leren belangrijke muzikale vaardigheden aan en het verhaal is een belangrijke factor voor de immersie. Een boze gans heeft alle vogels van Muzicool Island opgesloten. De speler vormt een team met Skora, Tone en Melody om alle vogels te bevrijden, de Gans te verslaan en muziek te leren. 

Organiq ontwikkelde het concept, de gebruiksinterface, de verhaallijn, UXD-strategie en techniek. De onderliggende frontend is ontwikkeld in Unity en back-end in .NET.

Wist je dat?
In westerse muziek wordt gebruik gemaakt van 12 verschillende noten. Elk liedje of muziekstuk bestaat uit alleen maar die 12 verschillende noten.

Resultaat

Muzicool sluit aan bij de belevingswereld van de doelgroep en is effectieve voorbereiding voor kinderen die binnenkort een instrument gaan bespelen. Als hij of zij al begonnen is met muziekles, kan Muzicool helpen een muziekstuk sneller onder de knie te krijgen.

Meer weten?

Andries van Vugt