De LOI Kennistrainer-app is een trainingsapplicatie ontwikkeld is voor LOI-studenten om lesstof te oefenen, in het lange termijn geheugen op te slaan en leerrendement te verhogen.

Services

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept

Vraag

Veel cursisten beginnen pas enkele dagen voor hun examen met het herhalen van de leerstof. De LOI wil haar studenten helpen de geleerde kennis te activeren met gerichte herhalingsvragen. Ter vervanging van de bestaande mobiele website is een hybride app nodig beschikbaar in Apple App Store (iOS) en Google Playstore (Android). De LOI Kennistrainer (KTM) dient ge├»ntegreerd te worden in het achterliggende LCMS systeem van de LOI. 

De trainingsapplicatie dient gebruiksvriendelijk de leerstof gerelateerde vragen aan te bieden om zo de cursisten te helpen bij het aanleren van de leerstof. 

LOI is een gecertificeerd afstandsleer & thuisstudie instituut dat een reeks van opleidingen en cursussen aanbiedt voor volwassen en kinderen.

Concept

Er is gekozen voor een UXD ontwerp dat het gebruik van de Trainingsapplicatie voor zowel mobiel als via desktop eenvoudig en gebruiksvriendelijk maakt. Tegelijkertijd is een gamification strategie ontwikkeld waarmee het leerproces wordt gestimuleerd en beloond. De wetenschappelijk basis van de Trainingsapp ligt in het herhalingsschema van Ebbinghaus.

De gamified app maakt gebruik van verschillende soorten vragen. Cursisten kunnen op elk gewenst moment trainen via de app. Op grond van individuele scores bepaalt het systeem aan welke onderwerpen een cursist extra aandacht moet besteden. Zo biedt een App een leertraining op maat voor iedere cursist.

Wist je dat? 
Onderzoek van de wetenschapper Ebbinghaus toont aan dat studenten 80% van de net geleerde stof al na 24 uur al zijn vergeten. Hij ontwikkelde een herhalingsschema (de Ebbinghaus vergeetcurve) waarmee kennis in het langetermijngeheugen wordt opgeslagen. De KennisTrainer app is gebaseerd op dit herhaalschema.

Resultaat

Door middel van een reeks leerstof gerelateerde vragen (400.000+ vragen) (oefenen) draagt de LOI Kennistrainer app bij aan het verwerven van de leerstof, het verhogen van het leerrendement en het zelfvertrouwen van de cursist. De Kennistrainer app wordt gebruikt door duizenden cursisten van de LOI. De app wordt door gebruikers gewaardeerd met een 4,2 en 4,3.

Meer weten?

Andries van Vugt