Taalcursus Engels en Spaans voor kinderen - LOI Kidzz talencursussen

Organiq ontwikkelt voor de LOI een gamified taalcursus voor kinderen uit groep 5, 6 en 7 van de basisschool waarmee zij hun taalvaardigheid te kunnen verbeteren.

Services

User Experience Design
Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development
Video & animatie
Concept
E-Learning

Vraag

LOI biedt met LOIKidzz een reeks van cursussen voor kinderen. De cursussen richten zich op verschillende thema’s om kinderen naast school te ondersteunen of nieuwe kennis aan te reiken.

Bedenk en ontwikkel een cursus Engels / Spaans voor kinderen uit groep 5, groep 6 en groep 7 van de basisschool waarmee kinderen spelenderwijs Engels of Spaans leren. De cursus moet een voorsprong op school geven EN het leren van een vreemde taal leuk maken.

LOI is een gecertificeerd afstandsleer & thuisstudie instituut dat een reeks van opleidingen en cursussen aanbiedt voor volwassen en kinderen.

Concept

De taalcursussen zijn opgebouwd rond een spannend avontuur. Door zo goed mogelijk Engels of Spaans te oefenen, komen kinderen steeds verder in het avontuur en helpen ze de hoofdrolspelers om een mysterie te ontrafelen. De taalcursussen volgen ook het principe van gamified leren. Kinderen leren de taal spelenderwijs en oefenen met leuke games. Kinderen blijven zo gemotiveerd om hun best te doen en de hele taalcursus af te maken..

De cursus volgt het spannende verhaal over het mysterieuze labyrint van Hawthorne. Door goed Engels of Spaans te leren, helpt de cursist/het kind de hoofdpersonen uit het verhaal de heks te verslaan! Iedere week beleeft de cursist/het kind een deel van het avontuur, gevolgd door oefeningen in de vorm van motiverende games. Een week wordt afgesloten met een Challenge waarmee een Card te winnen is. Op deze manier blijft de cursist/ het kind steeds gemotiveerd om een level hogerop te komen en de cursus verder te volgen.

Organiq ontwikkelde het concept, de gebruiksinterface, de verhaallijn, UXD en onderliggende front en back-end technologie. De leercontent werd ontwikkeld door de educatie-experts van de LOI.

Resultaat

De Engels en Spaans cursus wordt jaarlijks door grote aantallen kinderen doorlopen. De cursus scoort met ruim 3.000 reviews een klantwaarderingsscore van 8,8.

Meer weten?

Andries van Vugt