Met het voornemen om de particuliere onderwijsmarkt te betreden, nam uitgeverij Zwijsen contact met ons op om een educatieve game te ontwikkelen waarmee het AVI niveau van kinderen verbeterd kan worden. Voor Zwijsen is een online leesvaardigheid cursus ontwikkeld voor kinderen gebaseerd op het bekroonde boek “De Zevensprong” van Tonke Dragt.

Services

User Experience Design
Visual Design
3D Modelling
Front-end Development
Back-end Development
Video & animatie
Concept
E-Learning
Experience show

Vraag

Leesvaardigheid is een basisvaardigheid voor de schoolcarrière van kinderen. Ontwikkel een leesvaardigheid cursus die kinderen helpt hun AVI niveau te verbeteren door leesuren te maken, te oefenen en enthousiasme voor lezen aan te leren. Het product is ontwikkeld voor de thuismarkt en moet daarmee aansluiten op de uitdagingen van het thuis, in plaats van klassikaal leren; dat betekent een aangepaste leer- en motivatiestrategie.

Zwijsen is een toonaangevende educatieve uitgever in het basisonderwijs met educatieve uitgaven, lesmethodes en producten voor thuis.

Concept

De leesgame De Zevensprong is ontwikkeld met de educatieve uitgeverij Zwijsen en sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen die kinderen doen op school. De online leesgame De Zevensprong neemt kinderen mee in een online gamified avontuur en motiveert kinderen met afwisselende leesopdrachten in de vorm van verhaal-fragmenten, stripverhalen, meeleesstukjes, ondertitels in animaties en spellen.

Kinderen kunnen De Zevensprong op 3 AVI-niveaus spelen. En zo spelenderwijs de leesvaardigheid verbeteren op het niveau van eind groep 4 naar midden groep 6.

Organiq ontwikkelde het concept, de gebruiksinterface, UXD en onderliggende front en back-end technologie. Het verhaal werd geschreven door Tonke Dragt.

Resultaat

De leesgame De Zevensprong is genomineerd voor de spinaward (top 3) en geeft kinderen een leuke en motiverende leerervaring in de wereld van lezen.

Meer weten?

Andries van Vugt