Cyberhelden is een Serious Game die kinderen weerbaar maakt tegen cyberpesten.

Services

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept

Vraag

Cyber Pesten is een enorme uitdaging voor kinderen, leerkrachten, ouders en de samenleving. Het gebeurt veel en vaak, is niet direct zichtbaar en de slachtoffers vragen slechts heel beperkt om hulp. 
In het kader van Tech-for-Good is nagedacht met TU Delft, Stichting Kikid en Universiteit Groningen RUG over een Applied Game gericht op het voorkomen en weerbaarder maken van kinderen Cyber Pesten en Digitaal Pesten.

Cyberpesten is pesten via Social Media en vaak in combinatie met digitale middelen zoals de camera op een smartphone.

Concept

CyberHelden kiest voor een positieve insteek waarin we fun mixen met leren en richt zich op kinderen in groep 6, 7 en 8. Het concept richt zich op de pester en gepeste én biedt een aanpak die kinderen weerbaar maakt en laat samenwerken. Dus niet in de rol van slachtoffer maar als proactieve actor met altijd de boodschap dat je niet alleen bent en dat je hulp kunt vragen en krijgen.

Cyberhelden is gamified e-learning in combinatie met een Applied game. In de Applied Game wereld kunnen real-life scenario’s op een niet bedreigende manier worden gesimuleerd en getraind.

Wist je dat? 
17-18% van de kinderen op de basisschool zijn cyberpester of zijn slachtoffer van cyberpesten.  Slechts 10% van de kinderen die digitaal 
wordt gepest om hulp vraagt, terwijl ze in een grote communicty online zijn?

Resultaat

De Cyberhelden applied game sluit aan bij de belevingswereld van de doelgroep (groep 6, 7 en 8) door middel van digitale middelen, gamification en een positieve benadering om de impact te maximeren.

Meer weten?

Andries van Vugt