Diergaarde Blijdorp wil haar bezoekers helpen hun dierentuinbezoek zo makkelijk mogelijk te plannen. Naast haar medewerkers die fysiek aanwezig zijn doet Blijdorp dit ook digitaal door de Diergaarde Blijdorp Bezoekers App.

Services

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development

Vraag

Hoe kan Blijdorp haar bezoekers helpen om zoveel mogelijk uit hun dagje Diergaarde Blijdorp te halen? Daarnaast is de wens om de bezoekers eenvoudig en snel meer informatie over de dieren in de diergaarde, de voedertijden, relevante punten zoals eten & drinken, de toiletten etc. aan te bieden.

Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde of officieel de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is een van de oudste dierentuinen van Nederland.

Concept

Organiq ontwikkelde een Blijdorp Gebruikers app die de ontdekkingsreis door de dierentuin verrijkt en faciliteert. De mobiele app biedt veel informatie om bezoekers te helpen bij hun ontdekkingsreis; bijvoorbeeld over de dieren, planten en monumenten.

Er is een interactieve plattegrond ontwikkeld waarmee bezoekers dieren en locaties makkelijk kunnen vinden. Ook is er optie in de app met een reeks van routes langs Blijdorp-toppers, monumenten, planten en speelplekken. Voor bezoekers die echt alles willen zien is de ‘mis niets’-route.

In de agenda ziet men wat er te doen is in Blijdorp en kunnen notificaties ingesteld worden zodat men op tijd een seintje krijgt dat de activiteit begint. De app is ook offline te gebruiken. Zo hoeven de bezoekers het voeren van dieren of een ontmoeting met de dierverzorger niet de missen.  
 
De Blijdorp app is ook ontwikkeld voor thuis. Bezoekers kunnen hun bezoek op hun gemak voorbereiden, diereninfo opzoeken en op de hoogte blijven van het Blijdorp-nieuws. Ook praktische info niet zoals parkregels, restaurants, speelplekken, info voor EHBO/noodgevallen, etc ontbreken niet.  Met de webcams bij bijvoorbeeld de olifanten en de pasgeboren tapir kunnen de laatste ontwikkelingen bij de dieren worden gevolgd.

De Blijdorp App is ontwikkeld voor iOS en Android en is te downloaden in de App Store en de PlayStore.

Wist je dat? 
De Diergaarde Blijdorp met 1.5 miljoen bezoekers per jaar de meest populaire dierentuin van Nederland is.

Resultaat

De Diergaarde Blijdorp App is niet meer weg te denken bij een Blijdorp bezoek. De Blijdorp App kent momenteel 200.000 plus downloads, wordt gewaardeerd door gebruikers met 4,4 (Google Playstore) en 4,5 (Apple App Store) en wordt permanent onderhouden en uitgebreid met nieuwe functionaliteiten om nieuwe en frequente bezoekers van de dierentuin te helpen en te informeren.

Meer weten?

Andries van Vugt