Oefenen.nl is dé plek waar iedereen zelf kan oefenen met taal, rekenen, computer en internet maar ook kan leren omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels.

Services

User Experience Design
Visual Design
Front-end Development
Back-end Development
Concept

Concept

Hoe leren we mensen eenvoudig werkwoordvervoegingen aan? Leren en kennisretentie vereist herhaling en oefening. We kozen voor een app om in te spelen op learning-on-the-go trend.

Deze app moet snel en makkelijk de vervoegingen van Nederlandse werkwoorden tonen, daarvoor is een handige en snelle (swipe) carrousel interface ontwikkeld. We moesten daarbij uitgaan van een doelgroep die beperkte ervaring heeft met het gebruik van apps. De UX design en interface is afgestemd op de leerstof en de doelgroep.

Uitwerking

D of T? taal App. Voor het oefenen van werkwoord vervoegingen in de Nederlandse taal is een Taal app ontwikkeld. 

Hoe werkt het? Schrijf je hij beantwoord of beantwoordt? En mijn oma is verhuist of verhuisd? Misschien wel het moeilijkste van de Nederlandse taal zijn die d’s en t’s. Met de d of t? app kun je, met behulp van een eenvoudige interface, altijd en overal, even kijken hoe het zit. 

De educatieve app is ontwikkeld in samenwerking met Oefenen.nl en Boom Uitgevers. Organiq leverde de techniek en UXD voor de app.

Wist je dat?
Nederland telt 1,3 miljoen laaggeletterden. Het gaat om 11,9% van de bevolking tussen de 16 en 65 jaar, fors lager dan het gemiddelde van 15,4% van andere aan PIAAC deelnemende landen.

De educatieve app is ontwikkeld in samenwerking met Oefenen.nl en Boom Uitgevers.

Resultaat

De D of T app en de interface bleek een succes en aan te sluiten bij de doelgroep. Met de d of t? app zien gebruikers snel en makkelijk hoe je Nederlandse werkwoorden schrijft. Gebruikers zien de tegenwoordige tijd, verleden tijd en voltooide tijd van meer dan 500 veelgebruikte werkwoorden. De mobiele app is beschikbaar in App Store en de Google Play. 

Meer weten?

Rene van der Eijk